torsdag 21 juni 2012

Torsdag 21.6

Torsdag 21.6 Kalle drog iväg före oss. Han tänker ta en längre dag och går till Teo medan Dag och jag nöjer oss med Padron efter typ 18 km. Kalle vill hinna till mässan redan i morgon. Medan vi andra nöjer oss med mässa på lördag. Det har regnat kraftigt i natt så det rinner vatten överallt.
Vi har dock tur med vädret ännu en dag och klarar oss från regn. Solen kom fram mot slutet av dagens vandring. Mycket skogsstigar och upp och ned idag. På pappret ska det inte vara många höjdmetrar men det var småkuperat hela tiden.
inte allt gult längs vägen som är markeringar för leden...
 Morgonfika efter ca 5 km på café med liten härlig tant som fixade fina mackor med ost, skinka och tomater. Nästa stopp efter ca 12 km, öl kl 10 på morgonen, vad blir det av denna dag? Kom fram till dagens mål Padron ca halv ett. Checkade in på härberget efter en halvtimmes väntan i solen. Lite tvättande idag när det är bra torkväder. Sedan ut på stan för att få i oss lite lunch. God pilgrimsmiddag med sallad, potatis, stekt kött och grillade paprikor" pimmentos de Padron" och sedan kaffe. Siesta till kl 17 när allt börjar öppna igen. Ut och tittade runt på stan. Hittad bl.a. Den botaniska trädgården med en massa härliga träd.
Tapas husets chorizo och galicisk ost m bröd och vin ute under platanerna vid en av ortens kyrkor. Denna kyrka är känd för att här finns stenen som st Jakob förtöjde sin båt vid... Dagtid är stenen dold under altaret men till kvällsmässan dras förhänget undan och belysningen tänds så man kan se den heliga stenbumlingen. Tänk att folk kan tillbe en stenpåle som någon ev har förtöjt en båt vid typ år 44 ekr...men nu har jag sett den så jag är nog lite heligare nu:)
Måste dock lite skamset erkänna att jag var mera intresserad av de fula lysrörslamporna som man satt i de medeltida ljuskronorna. Museibyrån skulle få spader om man gjorde så hemma på Åland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar