onsdag 27 juni 2012

Lördag 23.6

Heldag i Santiago de Compostela. Dagen började mindre bra för min del. Vaknade med en kaotisk mage.. Vatten, imodium, saltersättning.. Och kvar i sängen så länge som möjligt. Dag och Kalle på shoppingtur, bananer och bröd stod på listan. Efter typ en evighet kom Dag med resultatet av handlandet. Då var jag utkörd pga städning. Magen lugnade ner sig och efter en banan började livet återvända. Vandrade i sakta mak uppför backen till den stora matmarknaden. Tyvärr var jag inte riktigt på hugget att titta på mat, men en liten titt blev det. Få saker som är så kul att se som lokala matmarknader. Här sitter små krumma tanter och säljer överskottet från trädgården, fisk, kött, begagnade barnkläder allt fanns i detta myller. Tuggade i mig ett päron följt av en mugg te med mycket socker på ett kafé. Nästan på g sedan.
Jesus högst upp men Jakob som dominerar högaltaret. Kö för att röra på denna figur...
 Vi strosade runt tittade på katedralen, lite av mässan. Köade oss förbi Jakobs tumme men hoppade över jättekön för att fingra på jakobfiguren i högaltaret. Sedan mat på ett fik bredvid katedralen, mixer sallad och sardiner med potatis och paprikor, gott.
platantaket
 Efter detta strosade vi runt i den vackra stora parken som vi igår bara drog rakt igenom. Vilken oas med plataner, ekar, blomplanteringar..
doftdetektiv sventon... underbart doftande rosor
Tillbaka till härberget för siesta och telefonladdning. Kvällstur ut på stan.
skärselden
Jagade bankomat och åt sedan Empanada på ett fik tillsammans med Kalle som varit på egna äventyr under dagen. Härlig promenad tillbaka genom en stad som laddar för kvällens match mellan Spanien och Frankrike. Såg första halvlek men sedan tog orken slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar