söndag 17 juni 2012

Lördag 16.6

Kraftigt regn under natten när vi sov. Lämnade ett vått Rabiates ca kvart i åtta. Hittade ett litet kafé efter några km där Dag och jag tog en varsin macka och kaffe. Kalle var före och honom kom vi i kapp efter ca 8 km där han tagit frukost. Vädret blir bättre och bättre så vi kan ta bort regnkläderna.
 Passerat ett pass som var ca 300m och sedan var det nedåt längsstigar och stenlagda vägar. Dag och jag tog ytterligare ett fikastopp medan Kalle gick i förväg.
Närmade oss floden Minhos dalgång. Ytterkanten av staden Valenca kom vi i fatt Kalle som väntade på ett matställe. Lunch och vila fötterna en stund innan vi gick vidare in till staden.
Klättrade upp till fästingen där vi tog glasspaus i solskenet. Gick runt lite i fästningsstaden för att hitta en annan väg ut. Åter ute på leden hittade vi pilarna som förde oss ut ur Portugal.
 Lång bro över floden Minho och så var vi i Tui på Spanska sidan. Gammal stad med en stor katedral högst upp. Letade oss fram till härberget vid katedralen där vi fick en var sin säng. Tvättade lite och duschade innan vi begav oss ut på stan.
Nu är vi i Spanien och här öppnar matställena kl 20.. Tittade på katedralen och hittade efter lite letande ett matställe som var öppet. Bad kyparen rekommendera några av husets tapas. Tapas: Zorzas( fläskbitar i sås), Pimentas de padron( grillade paprikor med grovt salt), Oreja( grisöron visade det sig!!) och calamares( bläckfisk) + ett lokalt rött vin och öl. Åter till härberget sedan där vi fick flytta till nedersängar vilket vi uppskattar. Dag och jag hade fått översängar, smala saker utan räcke..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar