onsdag 27 juni 2012

Fredag 22.6


Midsommarafton. Bananfrukost på härberget och sedan avgång vår sista vandringsdag. 
Härlig kylig morgon med klarblå himmel. Vandrade ut ur staden och så vidare mot nordost. 22-24 km är dagens tripp olika bud på olika ställen. Frukost med stora mackor, kaffe och juice efter ca 5 km. Vandrat vidare längs smala vägar genom byar, mellan åkrar.. 
Ser inte så många idag. Inte samma hets för alla vet att i Santiago finns plats för alla. 
Dåligt med ställen att äta på men vi hittade ett till slut när vi hade ca 6 km kvar. Fick efter lite språksvårigheter en pizza. Enorm sak med massor av ost och skinka. Vi orkade inte allt utan bjöd ut resterna till andra vandrare som vi fått sällskap av. Sista biten in genom stan urdåligt skyltat. Tog oss fram tack vare bilden på kartan i mobilen. 
Kom fram till katedralen ca kl 15. Satt på platsen framför katedralen och bara njöt av folklivet och pustade en lång stund. Sedan började nästa etapp.. Att hitta fram till härberget där Kalle redan var. Kartan räcker inte fram och Dag hittar så där... Hittade till slut en karta vid en busshållplats, vi har gått på tok för långt. Säkert några km extra innan vi kom fram. Checkat in för tre nätter à 12/ pers. Vilat fötter och duschat av oss i det iskalla vattnet. Nu redo att fira midsommar. Efter siesta och dusch möte med Kalle på stora trappan vid katedralen och sedan mat och första halvlek i matchen Tyskland-Grekland. Sallad och tarta Santiago och gott vin till. Trötta i säng ca 22.30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar