fredag 15 juni 2012

Fredag 15.6

Vaknade kl 6 av att Kalle och några andra ivriga vandrare gav sig iväg. Dag och jag förstod inte vitsen med att stiga upp i ottan utan blev i sängen en stund till. Vid 7 var det så dags även för oss att vandra vidare norrut. Följde en mindre flod de första 4km. Frukost med macka och kaffe vid Ponte Arco de Gaia. Ännu inget regn men det hänger i luften.
 Vidare med en långsam stigning längs samma flod, rio Labruja. Nästa fikastopp några km senare i Arco. Nu regnar det allt mera.
Ända hit gick vi i och mellan små byar men efter Arco klev vi in i skogen. Tallar, plataner och vad det nu är för trädslag. Glesa barrpartier där ljungen färgar marken lila. Täta platanskogar där man går som i en djungel.
Smala steniga stigar och ökande regn.. Bitvis mycket brant och halt.
Vi nådde så Portela grande och dagens högsta punkt. Tyvärr i ösregn och noll sikt så vi fick nöja oss med chokladcookies och äpple som belöning. Att det kan vara så gott med lite kakor:) lättare vandring nedåt till dagens mål Rabiaes. Framme redan straxt efter tolv. Ställde ryggsäckarna under ett tak och bytte till torrare kläder. Kalle kom, han hade redan besökt ortens ena matställe. Dag och gick och fick i oss en välbehövlig lunch. Blandat kött, potatis ris,sallad soppa och fruktsallad. Gott och trevligt. Ösregn när vi skulle tillbaka då skjutsade restaurangägaren oss de 500 m till Härberget:) snacka om service!! Kvällen tillbringade vi på samma ställe tillsammans med ett gäng engelsmän såg vi EM-matchen England -Sverige som tyvärr Sverige förlorade. Men en trevlig kväll blev det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar