onsdag 20 juni 2012

Onsdag 20.6

Onsdag 20.6 Klara för avfärd 6.45.. Fortfarande nästan mörkt ute men vi vill ut ur stan tidigt idag.
Vi vet att det är begränsat med platser på härbärget i Caldas de Rei. Dessutom hotar väderprognosen med regn. Kalle drog som vanligt iväg före oss andra. Åt frukost på ett fik i gamla stan alldeles innan vi passerade bron över floden.
Kort bit i stan innan vi kom ut på landet. Mycket smala skogsstigar som följde järnväg och ett mindre vattendrag mot norr. En del jordbruk på slutet. Mest vinodling men också potatis och majs.
mycket ivrig liten hund som gärna provsmakade vårt fika
Fikapaus efter ca 8 km på i princip enda stället längs dagens etapp. Roligare hus idag, vi lämnar den värsta graniten. Men de gillar fortfarande granit i staket och stolpar.
 Mycket vinodlingar som vi passerade längs riktigt smala stigar. Frodiga skogspartier med blommande kaprifol, murgröna och vindor som klättrar i träden. Kom fram till dagens mål Caldras de Rei efter ca 23 km vandring ca halv ett. Regnet kom när vi satt och väntade på att härbärget skulle öppna.. Flyt idag igen. Mulet och ca 19 grader= perfekt vandringsväder. Installerade oss i våra sängar och tog en snabb dusch sedan mat. Gick en tur på stan för att hitta det varma fotbadet.. Lämnade dock badet tills vidare för mat. Följde "tomtens" rekommendation och gick till Bistro Castro. Där hittade vi tomtens sällskap och beställde samma som dem. In kom potatis och kålsoppaoch sedan kokt gris, diverse bitar typ öron, kokt kål och potatis. God husmanskost;)husets röda vin som man efter fyra glas flyger av och efter fem glas är man i himlen.. Vi nöjde oss med en flaska på tre så vi kom aldrig till himlen idag. För att lite lyfta tog vi dock orujo till kaffet. In kom husets brännvin... Viktigt att skilja på oreja som är grisöron och orujo som är brännvin/ likör. Efter denna himmelska måltid vandrade vi glada till det varma fotbadet. 40 gradigt vatten som rinner hela tiden. Här badade vi fötterna så de såg ut som kokta kräftor. När vi satt där kom två äldre damer som berättade att de gick dit varje dag för ett gratis fotbad!!. Efter allt detta siesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar