torsdag 14 juni 2012

Torsdag 14.6

Vaknade av regnet som klapprade mot fönsterblecket.
 Bara att inse att idag är det regnkläder som gäller.. Vandrade iväg efter en macka och lite kaffe. Regn, ibland kraftigt, ibland nästan inte alls. Vandringen går genom skogsdungar med höga eukalyptusar som bildar tak så där 30 m upp. Under växer murgröna och låga buskar. Med regnet skvalande var det som att vandra i en djungel.
 Dagens första stopp höll vi på att missa så det blev en liten extra runda i byn innan vi hittade fikastället. Macka och kaffe igen. Vidare mellan åkrar och under vinrankor.
 Olivträd, och mera djur idag. Känns som vi är mera ute på landet och vi ser mest gamla människor. Var är alla under 40?? Nästan inga barn.
Efter ca 10 km var det lunch. Satsade på dagens lunch tillsammans med de lokala arbetarna.. God fisk med potatis och bönor +öl till det facila priset av 5€/ port. Efter maten började det spricka upp men någon regnskur blötte oss även på eftermiddagen. Sista 5 km kom solen helt och vi fick en skön vandring längs floden rio Lima. Kom fram till härberget i Ponte de Lima. Ca kl 16. Satt på det lilla torget och inväntade öppettider kl 17. Sover i sovsal med ca 20 sängar.
Nu väntar middag på andra sidan den vackra medeltida bron inne i staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar