torsdag 28 juli 2011

växthusets nya tak

I går kom så äntligen den beställda kanalplasten till tak och gavelspetsar på växthuset. Jag har nu levt med byggplast till tak och gavlar sedan i slutet av maj och sett fram emot en slutgiltigare lösning. Att taket skulle vara kanalplast har jag bestämt redan från början eftersom en stor björk som släpper stora kvistar står alldeles intill. Stora kvistar på glastak är ingen bra kombination.
Idag har vi ägnat oss åt att montera ihop skivorna och fästa dem på tak och gavlar. Stort tack till grannen Diddi som hjälpte oss att få taket på plats!! De måttbeställda skivorna levererades på en jättelastpall med någon slags tunnare kanalplast skivor som skydd för de beställda skivorna. Denna tunnare kanalplast blir nu provisoriska väggar i stället för byggplast.. Mycket snyggare och inget som prasslar. Den håller så länge den håller, bättre än byggplast blev det i varje fall. Så småningom ska det bli glasfönster även på gavlarna ,men man hinner inte allt på en gång så det är ett senare projekt.
Växthuset ser och känns med ens mycket mera färdigt ut.. Nu väntar lite hyllor på insidan och ommöblering av tomaterna så att man kan få plats med ett litet fika bord och några stolar...
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar