torsdag 14 juli 2011

Skulle bara...

Dagens plan var att jag bara skulle slamma källarväggen på sydgaveln. Ända sedan första sommaren har jag tänkt att åtgärda väggen men tid och ork har inte räckt till. Idag var det så äntligen dags att ta itu med säcken som legat i orangeriet sedan förra sommaren. Sedan skulle jag sätta mig under stora äppelträdet med en bra bok och njuta av sommaren..

Strök väggen med uppslammat spackelbruk och vattnade på några gånger under dagen. Resultatet blev en fin ljusgråvägg som genast lyfter hela gavelns intryck.

För att slamma gaveln behövdes bara halva säcken med bruk.. Min erfarenhet av halva säckar med diverse murbruk och cement är att det som inte används direkt har en viss förmåga att bli en stenhård, icke användbar klump...
Vår uteplats har haft en ganska märkbar lutning och är alldeles för mjuk för våra trädgårdsmöbler..
Vad gör man då om man står där med flera påbörjade säckar av diverese cement och murbruksblandningar??
Jo man kör dit ett tiotal skottkärror med grus och blandar ihop med innehållet i säckarna, krattar ut och packar till sedan.. Om allt går enligt vår vaga plan har vi snart en hård plan som ser ut att vara av grus.. Idéen att blanda i cement kommer ifrån Spanien där det är vanligt att man blandar i cement i gruset för att få en hård massa och inte bara löst grus, men det ser inte ut som en betongplatta.
Ska bli spännande att se om vår plan lyckas. Om inte har vi inte förlorat mer än några halva säckar som annars blivit hårda klumpar och några timmars arbete.. Och sommarboken är fortfarande oläst...

När vi inte kör grus och blandar cement så njuter vi av trädgården och rosblomningen som pågår för fullt. Denna vecka är den stora Flammentanzrosen full med blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar