lördag 23 juli 2011

ängsslåtter

Dagen började med åska och lite regn, men som de flesta gånger den senaste tiden gick regn och åska vid sidan av oss. 2 mm regn var dagens resultat. Svettigt hög luftfuktighet och mörka moln i bakgrunden nästan hela dagen. Tog oss an min äng och slog den. Planen var att en del av gräset skulle hängas på en snäsa men insåg att jag måste ägna lite energi åt att tillverka en bra snäspinne... Blåklockor, prästkragar, ängsvädd,... spreds i stället ut för att torka någon vecka och släppa loss sina frön på den del av ängen som ännu domineras av hundkäks och grovt gräs. Förhoppningsvis ska min svältaktion att ta bort all närings som går och begränsa "gotteväxterna" som behöver mycket näring.

Efter svettigt pass med lie och högaffel tar man en tur till köksträdgården. Frossar i bönor, morötter, rödbetor, kryddor.. kompletterat med en hel del kantareller som skogsturerna gett.
Dagens test var att koka magnoldstjälkar och behandla dem som sparris. Serverades med smörklick, örtkryddor och riven parmesanost. Stjälkarna i sig själv smakade inte så mycket men med goda tillbehör var det ingen plåga att inta förrätten. Vackra att se på var de rosa stjälkarna i varje fall.

Till efterrätt serverades klarbärskompott med vaniljkesella och nygrillade marsmallows mums.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar