tisdag 28 juni 2011

Hemma igen

Hemma igen efter nästan 2 veckor på Island. Under tiden vi varit borta har det varit ruskväder med regn och blåst hemma så husvakten Sara har bara behövt bry sig om de växter som finns under tak, vilket hon klarat med glans. Hemma möttes man av en överdådig pionblomning vid husväggen. En av sorterna som finns på gården har jag ännu efter snart tre somrar i huset inte sett blomma eftersom vi valt att resa bort direkt när skolan slutat. Undrar hur den ser ut och om den doftar lika ljuvligt som de vid husväggen?

Den stora perennrabatten har tagits över av mattram med mera  så första åtgärd var att röja, och åter röja...Ett flertal skottkärror med bortröjt material kördes till komposten. Efter några dagars grovjobb ser man åter rosorna som just ska slå ut och irisar mm som gömts i grönskan.

När rabatterna var genomgångna så påbörjades nästa lilla projekt... Husets fönsterbågar håller på att återfå den färg de hade en gång i tiden. Ända sedan huset målades på utsidan för två år sedan har jag längat efter detta... Under alla vita och gröna gamla färglager ligger underst ett tydligt rött lager. De som från början målade huset hade öga för färg.. Med röda fönsterbågar får huset genast mera karaktär och blir lite mera "uppkäftigt". Allt annat rött trä i trädgården binder nu ännu mera ihop hus och trädgård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar