tisdag 7 juni 2011

Skåneresa

Tillbringat Kristi himmelsfärdshelgen i Skåne och Halland. Har sedan länge drömt om att åka till Sofiero när rhododendronen där blommar. Den sena långhelgen i år gjorde det äntligen möjligt. Passade också på att hälsa på lite vänner i Sydsverige. Tack för gästfriheten Kalle i Halmstad och Marianne i Lomma. 
Det underbara försommarvädret förhöjde njutningen ytterligare. Njöt av bokskogar, överflödet av blommor och trevligt sällskap . Man kan som vanligt konstatera att storlek och mängd imponerar. Härligt att gå i en tunnel av blommande rhododendron i ravinen ned mot sundet.
En extra bonus vid Sofiero var Agneta Spångbergs underbara keramikutställning. Galet härliga klänningar i fullstorlek och maffiga urnor allt i keramik. Har ni chansen, se utställningen. Blev sugen på att åka hem och börja leka. Länge sedan jag kände det suget...
Från Sofiero gick färden vidare söderut. Första stoppet var hos klassiska Cedergrens i Råå. Därifrån köpte jag mina första gammeldags rosor för 20 år sedan. Det var på den tiden när Peace härjade i rabatten om man skulle vara modern. Härligt att vandra runt i denna klassiska plantskola. Med hem kom "Dalmasen" eller om man ska var korrekt Alfred de Dalmas från 1855 samt Wrams gunnarstorp denna eftersom Dag vuxit upp i Åstorp "ett stenkast" från detta slott. 
Färden gick sedan vidare till Lomma och Alnarps park. Där avnjöts picknick och en härlig tur bland alla härliga gamla träd och buskar. Blommande Gullregn mot en Blodbok, Näsduksträd,en mångfald buskar och perenner
Nästa dag tillbringades på Bjärehalvön med Norrvikens trädgårdar och Hovs hallar som etappmål. Även dessa platser kan rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar