fredag 10 juni 2011

Sommarlov

Sommarlovet är här!!! Med sommarlovet kom också högsommarvärme. Njuter av skuggan under det stora äppelträdet där man sitter omringad av en upphöjd perenn"limpa". Härligt att ha allt detta i lagom ögonhöjd när man sitte och fikar. Just nu dominerar bergklint och olika alliumbollar men några lupiner och de tidigaste pionerna börjar visa sig.

Min syrenhäck är som ett svävande doftande moln... Hela gården doftar syren, grenarna bågnar av alla blommor. Tyvärr gör värmen att blomningen går över alldeles för fort. Vill ju njuta lite till av detta.

Ett av lovets projekt är att få växthuset hyfsat klart. Detta inkluderar även omgivningen, lovet startade med att 6m3 grus tippades av på gården. Race med skottkärran igen... Det ska fyllas upp och planas ut är det tänkt. Skottkärran kom fram först mot kvällen när omgivande träd skuggade gården och det blev lite svalare.. Idag på eftermiddagen visade min termometer över 28 grader i skuggan.. Men efter ett prat med dottern som just nu är i Gambia och Senegal inser man att vi har det ganska svalt och skönt.. Man ska inte klaga bara njuta av den goa sommarvärmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar