tisdag 27 juli 2010

Vitlök och vallmo...

Skördat årets vitlök idag. Blasten hade nästan vissnat ned så nu fick den komma upp och hängas på tork. Vi har ätit en hel del av vitlöken redan tidigare så det blev inte så mycket att spara för kommande behov. I höst ska jag sätta mera så att vi kan frossa även nästa sommar. Vad vore sommarmaten utan färsk vitlök? Grillad, fräst, hackad,  pressad underbar...
När skörden ändå pågick samlades årets vallmoskörd in för att hängas på tork i orangeriet över ett stort rent papper. Egna vallmofrön att sätta på vinterns bröd. Det är också en form av lyx.
Skördade också årets första tomat en härligt gyllengul Idle som smälte i munnen. Min mor undrade per telefon vad det var för konstig grön korv hon fått i växthuset. Den gröna korven är en Green Sausage tomat som kom från en av de tomatplantor hon fick i våras i födelsedagspresent... Väntar på hennes reaktion när de delade Voyager börjar dyka upp...

2 kommentarer:

  1. vilka fina vitlökar!! jag har nog försökt ibland men de har blivit små och ynkliga.

    SvaraRadera
  2. Sätt vitlöken på hösten i väldränerad jord lite algumin på våren+ gräsklipp som täckning runt plantorna är det sätt jag odlar vitlök på det brukar fungera.

    SvaraRadera