söndag 27 februari 2011

sydspanien del 1

Myrtengården i Alhambra
När Dag och jag lämnade Skavsta visade termometern -20, skönt att åka mot varmare trakter. Flyg till Malaga och sedan runt med bil i ett vårfagert Sydspanien. Veckan innan var det regn och rusk i regionen men vädret slog om och vår vecka blev solig och på slutet behagligt varm. Resan planerat oplanerad med två stopp som skulle göras: Granada och Cordoba. Allt annat som vi passerade under trippen var härlig bonus.

Porlande fontän i en av alla innergårdar i Nasridpalatset
Kvart i åtta en kylig februarimorgon stod vi i den för dagen korta kön till Alhambra. Ca 5 grader varmt men en härlig klar dag grydde och dagens första solstrålar nådde oss när vi stod vid Nasridpalatset och väntade på insläpp.

Palacio de Yusuf III
Här är vinter och trädgårdarna låg i vintervila men vattnet som är det allt på något sätt kretsar runt här porlade rogivande. Lågsäsong innebar också att vi inte behövde trängas med massor av människor. Vi filosoferade och njöt i denna otroligt vackra miljö.

Fontänerna i de lägre trädgårdarna Generalife
Vandrat vidare över till sommarpalatset Greneralife. Även här är vattnet det som är navet. På väg mot palatset möts man av de lägre trädgårdarna med en vattenaxel och en rad porlande fontäner inramat av klippta myrtenhäckar  och cypresser. Rosorna som finns där var nu vintervilande så fantasin får ta vid för att få en bild av hur här ser ut när allt blommar.


Patio de la Acequia i vårskrud.
Klassisk trädgårdsmark, Patio de la Acequia. Solen värmde skönt i den skyddade innergården. Vattnet glittrade, porlade,  faschinerade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar