onsdag 2 mars 2011

Sydspanien 2

Blommande mandelträd i Alhama
Resan till Spanien var en resa mot våren. Veckan innan hade det varit kallt och oväder i Andalusien men vi började resan med skira blommande mandelträd som just börjat slå ut. Ylletröjan som varit nödvändig vid avfärden från Skavsta satt bra även här första dagarna.

Irisar på en äng ovanför byn Zuheos
Resan var en skön blandning av natur och kultur. Landskapet i Andalusien är mycket kuperat med Sierra Nevada som högst med nästan 3500 m, Vi höll oss på lite lägra nivå men klättrade glatt upp på diverse lägre toppar. När man kom upp över ca 1000 m blommade irisarna för fullt. Härligt att se dem på sin naturliga växtplats. När man sett dem här och vet vilket klimat som råder förstår man att dessa gärna vill ha det torrt på sommaren.

Charmigt klippta pelare av cypress som spretade lite dit dom ville.
Trädgården vid Alcazar i Cordoba i vintervila

Sluttning med mandelträd som börjar grönska och en åsna i en matta av fänkål
Våren har exploderat under veckan. När vi närmade oss resans slutmål var eftermiddagstemperaturen nästan 20 grader.  Mandelblommen var på sluttampen och skira limegröna löv började sticka fram, marken härligt vårgrön och fågelsången livlig. Att klättra ned i ravinen i Ronda var som att uppleva en solig dag i mitten av maj här hemma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar