tisdag 23 mars 2010

Snöblask igen!

Ytterligare en dag med snöslask ute. Har bestämt mig för att snöskottarsäsongen är slut och våren skall vinna över vintern så just nu pulsar jag i snön och håller tummarna att jag kommer ut från gården med bilen... För att förtränga vintern har jag ägnat mig åt lite vårsysslor inför odlingssäsongen.
Skolat om tomatsådden och chilin från pluggboxen till avklippta mjölkpaket. Måste nog dricka mera mjölk eller gå en vända till köket på jobbet och förse mig med en omgång tomma mjölkpaket. Hade en energisk medhjälpare i form av barnbarnet  som glatt fyllde mina krukor med jord. I brist på sandlåda som är ute under snön var farmors jordlåda höjden av lycka.Tomaterna hade grott nästan till 100 % så det blev lite överskottsplantor till vänner och bekanta. Slänga roliga tomatsorter kan man ju inte göra.
Använder IKEAs genomskinliga plastlådor till plantlådor. De är billiga, stadiga och har lock så att man kan förvandla dem till miniväxthus med lite mera höjd än de vanliga minihusen.Perfekta för småplantor och sticklingar. I väntan på att mitt "orangeri" ska bli inflyttningsklart får allt trängas i arbetsrum och köksfönster.
Omskolningen gav plats för nya sådder i pluggboxarna:
 • Tomater: Cherooke chocolate, Brown Berry och Voyage

 • Basilka: Citronbasilika, Limebasilika, Genovese, Mammut, Dark Opal

 • Tagetes: Favourite, Lemon star, Signet Lemon, Glow, Golden Gem

 • Trumpetblomma Royal chocolate

 • Lejongap lack Prince

3 kommentarer:

 1. ojoj vad inspirerad jag blir av dina bilder ... din trädgård ser helt underbar ut!

  SvaraRadera
 2. Ja han ser ut att roligt! Vad smart med plastlådorna, miniväxthusen är ju så låga.
  Jag har samma problem, för mycket från har grott, men i år var jag hård, jag kan inte ha 8 plantor av samma tomat när jag har 5-6 olika. Så jag ryckte upp hälften ungefär, blir ändå alldeles för mycket.
  Avundsjuk på dina snödroppar...

  SvaraRadera
 3. Jätte smart med ikeas plastlådor! Det skall definitivt införskaffas. tack för tips!

  SvaraRadera