torsdag 9 augusti 2012

Fjäll och hav med Abisko som bas

Hemma igen efter en härlig vecka med Abisko som bas. Naturguiden Sara fixade ett fint program åt oss alla. Den här gången var vi lite annat gäng eftersom min bror Leif fått en fjällupplevelse med flugfiskekurs i födelsedagspresent tidigare våras. Dag och jag tjuvstartade en dag tidigare och bjöds på en dimmig tur upp till svenska fjällvärldens högst belägna stuga,Låktatjåkka, på 1228 m höjd. Gissa om soppan och våfflorna smakade gott. Sedan kom Leif, Anna och Lars som skulle göra oss sällskap några dagar. Först flugfiskekurs med guiden Klas. En härlig dag i strålande solsken. Lars drog upp dagens enda napp en präktig röding.
Efter detta var det dags för riktig fjälltur. Vi tog liften upp på Njulla för att vinna lite höjdmeter och tog oss sedan nedför fjället i sakta mak till Kårsavagge. Regn och dis men bara glada miner. Framme vid stugan i Kårdavagge visade det sig att det var fler som haft samma mål. 17 pers klämde in sig i stugan för 10. Finns hjärterum finns stjärterum...
Fin vandring tillbaka till Abisko. Final på dagen blev en tur över fjället till Rombakfjorden där vi fiskade torsk och njöt av ett gäng tumlare som visade upp sig. Örebrogänget drog sedan söderut igen medan vi andra hann med en härlig tur till Norddalen söder om Narvik. Njöt av den fina norska Lossistua-hytten med storslagen natur runt omkring. Topptur kompenserade den korta vandringen.
Vilar nu ut efter en mycket intensiv vecka i fjällvärlden. Konceptet med korta turer och lite fiske kan varmt rekommenderas. Bo på Abisko mountain lodge, flugfiska med Klas (bokas via lodgen),ut på äventyr med Sara god mat och maffig natur:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar