söndag 15 maj 2011

Växthusbygge

Helgen inleddes med nästan 50 mm regn. Från fredag förmiddag och nästan ett dygn framåt regnade det ihållande. Precis den rotblöta som allt behöver i trädgården... men min plan var ju växthusbygge... Hela arbetsstyrkan var inkallad och regnet öser ned. Vid tolvtiden hade dock regnet dragit förbi och efter några timmars upptorkning så var bygget igång.  

När middagen var klar hade väggarna kommit upp och stagats i räta fina vinklar. Arbetsstyrkan tog kväll och åt en god middag. Stommen är byggd i trä som ska målas innan fönstren sätts på plats. Nu önskas torrväder att det går att måla snart.

Söndag morgon fortsatte byggandet. Takstolarna lyftes upp men är ännu inte fixerade på sina platser. Härligt att kliva in i stommen och få rumskänslan. Så här stort blir det.. 4,5* 2,8 m och ca 3 m upp till nocken. Vet av tidigare erfarenhet att det är viktigt att ha ordentlig volym med luft. Lättare att hålla jämn temperatur  och bättre klimat i växthuset så.  Det ska nog rymmas ganska många tomatplantor och lite till. Nästa regnväder på inkommande så här slutar helgens byggande. Vi har nått målet ganska bra: Stommen på plats.2 kommentarer:

 1. :-)))
  http://nikky-c.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Hittade nyss till din blogg! Alla dina bilder är så fina! Och ditt växthus tror jag kommer att bli jättebra, smart med stenar leca-block nertills som lagrar lite värme, borde ju förlänga säsongen lite på hösten!:)

  Tittar snart in igen för att se hur bygget utvecklar sig!

  SvaraRadera