torsdag 5 maj 2011

regn och sommarinspiration

Efter nästan två dagar med regn så klarnade det lagom till kvällens inspirationskurs på blombutiken i Godby.
Regnet var välkommet och allt ute blev genast grönare, gräset piggnade i och spåren efter grävskopan minskar. Björkarna har vaknat till liv och de första små musbladen börjar visa sig.

Gårdagskvällen bjöd på ett stilla regn ute så jag gick in i orangeriet för att skola om lite småplantor. När jag ändå var igång fick större delen av tomaterna större och djupare krukor. Vill ha ett ordentligt rotsystem på plantorna så de hamnar djupt i krukorna för att utveckla rötter längs stammen. Magen började kurra och en titt på klockan avslöjar att tre timmar bara försvunnit. Hur gick det till??

I kväll var det dags för inspirationskurs i den lokala blombutiken Godby Blommor. Kursen skulle handla om blommor på terass och balkong... Dvs temat var krukplanteringar för utebruk. Femton glada damer i olika åldrar stod ute i kvällssolen och insöp inspiration och en hel del tips om krukplanteringar . Med hem följde divers gröna växter som ska bilda lite bakgrund i sommarens krukor. Limgröna cypresser, citrontimjan, persilja, chockladmynta....Väntar på helgen som enligt väderprognosen ska bli ganska varm och skön med en del sol..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar