söndag 26 september 2010

skördetid i trädgården

Underbart helgväder så vi har tillbringat dygnets ljusa del ute.
Väderleksrapporten börjar hota med kallare väder så nu har tomater, kronärtskockor, paprika. chili. squash plockats in. Tomatplantorna som som var ute är nedkapade och icke mogna tomater hänger i orangeriet. Med lite tur har jag egna tomater minst en månad till. Godis. Kronärtskockorna njöts med smörklick och citron samt rostat bröd. Man ska inte var hungrig när man äter dem men oj vad goda de var.

Helgens skördande och förberedande för kallar tider syns också i komposten. Några kärror fallfrukt hamnade där. 10 fulla hinkar som togs omhand för att bli fårmat. Och massor finns kvar på träden. Änglatrumpeten som blåst sönder blev ordentligt beskuren och intagen i orangeriet. Skar bort kvistar med ett hundratal blommor men det gick inte att flytta den utan beskärning. Ett 20-tal blommor är kvar att njuta av.

Helgen har också inneburit att det uppgrävda diket nu är igentäckt och grästorvorna åter på plats, Min vision är att gräsmattan i vår ska se ut som förut. Ska bli spännande att se om visionen lyckas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar