tisdag 16 juli 2013

Renovering av norra ingången etapp1

Förra veckan startade vi årets husprojekt: att isolera norra ingången att den blir lite mera användbar.
Just nu ser den mest ut som ett råttbo med flagnande tapeter och diverse skräp som bara hamnat där.
Till norra ingången hör också en garderob som hittills använts mest som skräpupplag.  Oisolerad, och allmänt ruggig har den varit men stor... En regnig dag förra veckan tog vi äntligen tag i det hela. Allt röjdes ut och vi startade projekt Norra ingången på riktigt.

Vår filosofi när vi gör saker med huset eller trädgården har hela tiden varit att så långt som möjligt använda det material som vi redan har. Så också den här gången. Upp på vinden och hämta ned isolering som fanns där redan när huset köptes. Lite rester av gipsskivor har stått i farstun sedan resten av nedervåningen fixades för nästan 5 år sedan.. Nya reglar och golvbrädor fick inhandlas. I den gamla garderoben var väggarna ett pussel av brädbitar med olika färg och struktur. Olika sorters panel och pärlspont..Så när gipsskivorna var slut gjorde vi på samma sätt: vi tog vara på olika panelbitar som låt uppe på vinden och fick en fin personlig vägg i garderoben-

 Uppe på vinden i huset finns ett rum som aldrig renoverats. Det har fortfarande tapeter från 1900-talets början och en garderob som invändigt är tapetserad med Ålandstidningen från 1920. Här stod vi nu med en nyrenoverad garderob med gipsskivor på väggarna. Ska vi måla? Nej vi gör som man gjort förut i huset, vi tapetserar med Ålandstidningen. Sagt och gjort. Veckans tidningar plockades fram och limmades upp på väggarna. Så nu vet framtiden vad som hände i början på juli 2013. Det gamla golvet isolerades också lite och nytt plant trägolv lades på plats. Helt plötsligt har vi en garderob som mycket väl skulle kunna användas som ett litet rum. Men vi behöver garderoben så nu väntar vi på att hyllorna ska komma på plats och alla saker få komma tillbaka. Nja inte riktigt allt vi fyllde bilen med skräp och körde till soptippen.. Bra att röja lite ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar