tisdag 17 januari 2012

vilket väder!!

Januari började med oväder... Under ett dygn öste regnet ned och någon stans i trakten av 40 mm blev resultatet. Mannen i huset möttes av 10 cm vatten på källargolvet när pannan skulle ses efter.. Dagen efter var det mesta vattnet borta och allt återgick till det normala. Som tur är har jag för vana att trava pelletssäckarna med bränsle till pannan på isolerskivor som tål vatten och inte direkt på golvet...
Trots allt kanska man ska vara glad att allt vattnet inte kom som snö:)

Lugn några dagar, så var det dags igen. Fredagsstormen härjade nästan 2 dagar. Mer än 25 m/s och snöfall... Denna gång kom det bara kanske 5 cm snö som raskt förflyttade sig. Gårdsplanen var lättskottad. Där hade precis allt blåst bort. Men har det försvunnit på ett ställe ligger det någon annan stans. Husets herre hade en bil som läade bra. Bara att skotta fram!!

Runt växthuset var också drivorna halvmeterdjupa. Även denna storm klarade växthuset över förväntan. Har provisoriska gavlar av tunn kanalplast. Dessa har det tufft men jag hoppas de håller ihop till våren, då ska även gavlarna få glasväggar är planen.
Efter helgen har det hunnit ramla ned nästan en dm snö som idag har kletat ihop till en slaskig sörja..
I morgon väntar nästa öväder... Vilken vinter det varit så här långt. Regn, slask,blåsväder, varmt och mörkt. För man önska skulle några dm snö för skidåkning och ca 5 grader kallt passa bra..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar