torsdag 20 januari 2011

växthusdrömmar...

Vinter, grått, ruggigt men jag har roat mig med att gå igenom en del av alla mina ca 10000 diabilder. Härliga minnen av folk, platser och händelser har passerat revy. Bland alla bilder fanns förståss även en hel del bilder av min förra trädgård där jag härjade i ca 20 år. Allt började med en stenig enbacke som efter många timmars kamp med spett, spade och skottkärra blev en fungerande enhet. Två av delarna i den trädgården saknar jag mer än det andra: växthuset och kryddgården.  
I höstas när kommunen grävde sin dränering över min gräsmatta blev en del jord över. Denna resulerade i en terass i härligt söderläge. Här planerar jag nu för nytt växthus och en ny kryddgård. Jag stegar runt i snön, drömmer och mäter...
Räknar och läser webbsidor om växthus. Eftersom jag gillar att fixa själv är jag inne på hemmabygge och gärna med återvinningsmaterial. Gillar tanken på att återanvända det som går att återanvända. Börjar med att planera en ordentlig grund och sedan trästomme. Får jag inte tag på det material jag vill ha från början blir det växthusplast tills vidare. Mitt förra ca 20 m2stora växthus  var ett hemmabygge efter en ritning i tidningen Land. Det fungerade alldeles utmärkt. Plasten fick bytas efter ca 8 år men för övrigt fungerade det utmärkt.  Som fårägare hade jag då tillgång till fårgödsel som jag använde för att få varma odlingsbäddar redan i mars..  

1 kommentar:

  1. Då har du en härlig tid framför dig! Processen med att rita, kontruera och bygga ett eget växthus är ju underbar!

    Ha det gott Tyra

    Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN

    SvaraRadera