tisdag 4 januari 2011

Magisk dag i skidspåret

Jullovet har varit perfekt för skidåkning. Nästan alla dagar när vi varit hemma har det blivit en tur runt spåren på golfbanan i Kastelholm. Tack till dem som håller dessa fantastiska spår i skick. Även i dag styrde vi mot golfbanan efter att frukostgröten intagits. -9 visade termometern och dimman hänger i luften... 
Ca kl 10.40 lokal tid var en solförmörkelse till ca 85% utannonserad. Solförmörkelser ser man inte så ofta så finns chansen vill man gärna göra ett försök. Dimman verkade sätta stopp för det hela men man kan ju alltid försöka. Kameran stoppades innanför jackan för även om ingen solförmörkelse visade sig kunde det bli härliga vinterbilder i ett dimmigt landskap.

Nästan exakt kl 10.40 när solförmörkelsen skulle vara på max skingras dimman för en stund och fungerar som ett perfekt filter för att visa solskärvan som inte skuggas av månen. Ett magiskt ögonblick med en himmel som skimrar i rosa-orange- grått, skärvan som bryter igenom dimman och kylan som biter i kinderna.
Ibland är man bara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Dag som hade haft lite mera bråttom i spåret höll nästan på att missa föreställningen men när jag aldrig dök upp kom han åkandes tillbaka och fick se en glimt av det hela. Var man på fel plats längs spåret såg man inget eftersom solen stod för lågt.

Magiska skidspår...


1 kommentar: