tisdag 15 juni 2010

Löta-shopping

Tillbringade gårdagen på Löta handelsträdgård utanför Eskilstuna  tillsammans med  vännen Gunnel som anslutit från Örebro. Vi tog mycket god tid på oss och gjorde flera varv runt sortimentet och läste noga på alla lappar, tittade på blad, knoppar och njöt av tillvaron. Shoppningen började med beställningen från Dag: Syrenen Beauty of Moscow som han doftat sig till utanför Bergianska i Stockholm vid ett tidigare besök. Jag kan intyga att den doftar mycket och gott. Var nästan berusad av doften efter hemtransporten av ett fint blommande exemplar.


Nästa inköp blev en centifolia-ros Cristata/ Chapeau de Napoleon/ Napoleons hatt. Här var det de underbara blomknopparna som fällde avgörandet. Härligt rufsiga och täckta av små hartshår som doftar kåda. Jag är lite förälskad i knoppar just nu. Har man möjlighet att besöka en plantskola eller ett rosarie och titta på alla underbara mossrosor ta chansen.
Det tredja inköpet var egentligen målet med dagen: Att hitta en klätterros till min klättervägg. Efter att ha läst alla roslappar och tittat i Gunnels medhavda rosbok blev köpet rosa helenae Aksel Olsen den ska vara kraftigväxande, har underbara röda skott och hemska taggar men ska förhoppningsvis få massor av vackra röda nypon till vintern. Detta kan kompensera att den blommar kort men intensivt under sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar