söndag 7 maj 2017

Renovering och återbruk

Härlig helg som vi tillbringat ute i solen. Äntligen hyfsat väder även om värmen försvann lagom till helgen. Det stora projektet har varit att renovera odlingslådor i köksträdgården. 8år har satt sina spår och de nedre brädorna samt stolparna är i ganska upplöst tillstånd. Finns inte mycket att fästa skruvarna i.. De lådor som ser hyfsat stabila ut får klara sig till nästa år men ca hälften har fått en uppgradering med nya stolpar och nederbrädor i tätvuxet virke. Man ser en tydlig skillnad i hållbarhet på snabbvuxet och senvuxet virke. De gamla murkna brädorna återanvändes som skydd på insidan av de nya brädorna. Tanken är att det kan förlänga tiden lådorna håller några år innan nästa renovering.
Eftersom huset bara har en skruvdragare påbörjades också projekt återvinna lastpallar.. Vi har ett femtontal lastpallar sedan takrenoveringen i vintras. Hittills har ingen varit intresserad att hämta dem så nu fixar mannen i huset lådor att gömma våra fula plastsåar som vi odlar dahlior i. Tanken är att de ska skärma av vår favoritplats vid kökstrappan lite ut mot gatan. Innan helgen var slut var en hel del av årets grönsaker sådda och potatien i jorden. Tyvärr lovar väderleksrapporten snöblandat regn och knappt +grader närmaste dagarna men det ska bli bättre till helgen.
Av bara farten när vi var igång och fixade fick äntligen växthusdörren en stängning.. det har bara tagit 5 år emd en provisorisk ståltråd... Ibland är man gräsligt effektiv.
Skickat från min iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar