söndag 21 augusti 2016

Sommarens äventyr
Skickat frÃ¥n min iPadOj, vart tog det långa sköna sommarlovet vägen??? Dags att komma tillbaka till vardagen efter ett skönt sommarlov. Vi har hunnit en hel del men ur trädgårdssynpunkt har vi legat lågt. Vi fick ett ordentligt regn just före midsommar men sedan var det torrt ända till jobbstart. Lever enligt principen att det som växer i trädgården ska i huvudsak klara sig själv med undantag av växthus och krukor.. Vi skippar trädgården och kommer ihåg sommarens äventyr i stället. Började direkt efter skolavslutning med två veckor i norra England och Skottland. En veckas vandring i försommarblommande nordengelskt jordbrukslandskap. En lisa för själen att kryssa mellan fårskit och komockor längs med Hadrianus mur. Häftigt att ett byggverk från ca 120 eKr fortfarande är en dominerande del av landskapet här. Muren är inte bara en mur utan också ett typ 3 m djupt dike som man grävde parallelt med muren... 135 km långt. Utan grävskopor och långtradare. Att långvandra är en lisa för själen. Man mediterar och lever i nuet. Kommer närma landskapet och dess människor.
Pratar lite med mannen som jagar en förrymd höna, hejar på amerikanarna som går i samma takt som vi. Går en krok runt en flock kossor med en tjur. Skrattar åt lekande lamm..
Har man en vecka över i juni kan jag varmt rekommendera denna tur. Fantastisk med moln av blommande hagtornträd och ängens alla blommor. Men boka i tid för det är ont om övernattningsmöjligheter och många som vill gå turen. Man går från Newcastle upon Tyne till Bowness on Solway utanför Carlisle.
Efter en prommenad på totalt ca 145 km eftersom man ibland måste göra lite krokar blir det bra med några dagars vila på ön Islay mest känd för rökig whiskey. Ja vila och vila.. Man kan ju gå mellan öns 8 destillerier härligt ställe även detta och väl värt ett besök.
Hemma från detta äventyr så väntade några dagar i fjällvärlden med barn och barnbarn. Med godisklocka klarar även en 5-åring att ta sig upp på Städjan..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar