söndag 27 november 2011

november går mot sitt slut


 November närmar sig sitt slut. Det har varit en märklig månad med 7-8 grader varmt nästan hela tiden.Ännu den 15.11 blommade mina änglatrumpeter i rabatterna fint. Svårt att fatta att förra vintern hade vi snö och kallt och snö den här tiden.


 Morgonen den 16.11 var det så äntligen dags för årets första frost. Klev ut till en klar morgon med marken helt vit och vägen till jobbet såphal. Efterföljande natt var också kall men sedan har temperaturen återvänt till trakten av +7
Lördagen den 26.11 hade vi en underbar solig men blåsig dag. Äntligen hann jag ut i trädgården för att fixa lite. Tulpanlökarna från Plantagens lökrea hamnade äntligen i rabatten vid växthuset samt i några krukor som ska övervintra i växthuset. Blandade darvintulpaner, Purissima, Wildhof och Spring green.. Planen är att de ska sprida lite tidig vårglädje. Snödropparna som jag grävt upp och satt i krukor för tidig vår blir nog julblommor. Knopparna är uppe redan..
November avslutas med höstens första riktiga ruskväder. Regnet öser ned och vinden slår mot rutorna. Tur att man kan krypa in vid brasan och dricka glögg.


1 kommentar:

  1. Konstigt med det varma vädret. Men väldigt SKÖNT!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera