torsdag 9 oktober 2014

Pumpagodis

Nu frossar vi på årets första pumpa. Det blir pumpa i alla former för man vill ju inte slänga mat.. En pumpa i 15 kg klassen blir en hel del mat. Dagens pumpa meny är :pumpasoppa, pumpacheesecake och rostade pumpafrön.
Pumpacheescaken testades i helgen och blev en favorit:
Botten: 2dl havregryn, 1 dl krossade linfrön, 50 g smör och en klick honung blandas till kletig deg i matberedare och trycks ut i botten på en pajform. Går att använda vanlig degistivsmuldeg också.
Fyllning: koka ca 300 g pumpabitar mjuka ca 10 min. Mixa dessa med 3 ägg, 500g fettfri kvarg, 1/2 dl muskovadosocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk färsk riven ingefära, 2 tsk kanel och 2 msk whiskey. Häll fyllningen ovanpå havrebottnen och in i ugnen 45 min 175 grader. Vill man lyxa till det gör man en toppning av 2 msk cream fraishe, 0,5 dl florsocker, rivet skal från en lime, 1 tsk limesaft och i msk whiskey smeta på denna de sista 5 minuterna av gräddningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar