Nu frossar vi på årets första pumpa. Det blir pumpa i alla former för man vill ju inte slänga mat.. En pumpa i 15 kg klassen blir en hel del mat. Dagens pumpa meny är :pumpasoppa, pumpacheesecake och rostade pumpafrön.
Pumpacheescaken testades i helgen och blev en favorit:
Botten: 2dl havregryn, 1 dl krossade linfrön, 50 g smör och en klick honung blandas till kletig deg i matberedare och trycks ut i botten på en pajform. Går att använda vanlig degistivsmuldeg också.
Fyllning: koka ca 300 g pumpabitar mjuka ca 10 min. Mixa dessa med 3 ägg, 500g fettfri kvarg, 1/2 dl muskovadosocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk färsk riven ingefära, 2 tsk kanel och 2 msk whiskey. Häll fyllningen ovanpå havrebottnen och in i ugnen 45 min 175 grader. Vill man lyxa till det gör man en toppning av 2 msk cream fraishe, 0,5 dl florsocker, rivet skal från en lime, 1 tsk limesaft och i msk whiskey smeta på denna de sista 5 minuterna av gräddningen.
Tack för den här säsongen.
-
Den 12 juni stänger vi butiken och har du inte beställt ännu så har du
några dagar på dig. Till dig som beställt väntar en lökleverans under
september. H...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar