Årets frossa i egenodlade grönsaker har börjat. OK jag har ätit rädisor och lök sedan mitten av maj och första omgången av spenat är uppåten sedan länge men nu kommer potatis, rödbetor, lök i alla former, morötter alla kryddor och squash... Lagat lammrostbiff som fräst tillsammans med en hackad fäskt vitlök och blasten från gulbetor och morötter. Till detta färsk potatis och gulbeta, morötter... Godis. Njuteav varje mältid som börjar redan i köksträdgården när man väljer vad som ska bli dagens meny.
Dages tsatsikivariant var späd squash och hackad vitlök och gräddfil den slank ned utan problem till den grillade grisbiten.
Tomaterna från orangeriet har fått flytta ut i solen eftersom det är lite för skuggigt där just nu. Klätterväggen har blivit tomatvägg i väntan på att klätterväxterna ska ta den i besittning. Några dagar bakom fiberduk för att vänja plantorna vid solen, Plantorna blommar fint och karten är på gång så några veckor till sedan börjar tomatfrossan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar