tisdag 26 mars 2013

Kallt..

Mars månad fortsätter med härligt vårvinterväder även på Åland. De mycket kalla nätterna med mer än minus 10 nästan varje natt sätter sina spår. Hittade några kämpande tulpaner vid väggen, de har det klart kämpigt. Solsken och någon plusgrad på dagen och så kallt, kallt så fort solen försvinner. Större delen av trädgården är fortfarande snötäckt, men de snöfria bitarna blir lite större var dag. Drivan vid husväggen mot gården är fortfarande hög. Kanske lika bra det så skyddas det som är under mot nattkylan. Kan bara konstatera att även om jag gillar snö så börjar jag bli lite less. Nu vill jag ha blommor och få vårstäda i trädgården...

lördag 23 mars 2013

Skulle rätta prov...

Tänk vad mycket man kan få gjort när en orättad provhög ligger på bordet... Har ni varit med om det där fenomenet att man börjar med en sak, på vägen till den upptäcker man något annat som också borde fixas ... Vaknade till en solig morgon som sken in genom mycket otvättade fönster.. Vårsolen är obarmhärtig! Åt frukost och tog beslutet att provhögen får vänta lite.. När man ska tvätta fönstren måste blommorna bort, lika bra att duscha dem. Sängöverkastet behöver nog tvättas.. Och madrasskyddet,, aj aj vilken dammgömma som fanns under sängen.. Och vilka feta spindelnät som dinglade i hörnen.. Som sagt obarmhärtig vårsol. Och helt plötsligt är också den lösa listen som legat mot väggen fastsatt och tapetbiten som skulle skäras bort i hörnet fixade.. Provhögen fortfarande orättad...
Solsken och äntligen plusgrader. Kan inte stå emot skidturen på isen bort mot Saltviks kyrka. Tuff motvind bort men härligt flyt hem. Njöt av den härliga turen: jag, skidorna, vidderna, de härliga bergen, havsörnen som gled förbi, solen som värmde i ansiktet. Detta är att fånga dagen..
Provhögen fortfarande orättad
Hemma igen kom två glada killar som ville åka pulka med farmor. Många glada skratt och rullande i snön. Mera livskvalitet.
Provhögen fortfarande orättad...
Sonen på middag, sedan lite planteringsprat och fram med jordpåsen och vips var de rotade pelargonsticklingarna planterade, men provhögen...
Nu är orken slut efter en innehållsrik dag. Det kommer väl en ny dag i morgon och något ska man ju ha att göra även då.

lördag 16 mars 2013

Första omskolningen bilden

Första omskolningen...

Idag var det dags för första omgången av omskolning. Chili och tomater har satt igång fint och började växa ur pluggboxen så idag fick det bli lite plantpyssel. Skulle egentligen vilja sätta igång orangeriet men nätter med nästan minus 20 gör att jag håller plantorna inne lite till. Har fixat en växtlampa som hamnat i kökslampan tills vidare så nu är köksfönstret fyllt med sommardrömmar..


Skickat från min iPhone

tisdag 12 mars 2013

Lite vår mitt i snöyran

Ute blåser det isande kallt och snöflingorna yr. Några dagar med strålande sol men kallt utbyttes i kväll till ett ymnigt snöfall någon timme. Sitter man i lä i solskenet och har några glada talgoxar i sällskap känns våren nära... Men så går man runt knuten och hamnar ut i snålblåsten. Inne har kvistarna från det gallrade plommonsnåret slagit ut. Hela huset doftar vår.. Dags att skola om tomaterna och chiliplantorna och fylla pluggboxarna med nästa plantomgång. Börjar planera för att starta upp orangeriet för säsongen. Någon vecka till så är det dags för start där.

tisdag 5 mars 2013

Efter motorsågsbesöket del2

Den där äppelgrenen har jag svurit över varje gång gräsmattan ska klippas. Skönt att den är borta:)

Efter motorsågsbesöket...

Motorsåg på besök...

Fick besök av sonen med motorsåg i helgen. Han angrep ett snår med rönnar och några illasittande grova äppelkvistar med sågen. Medan han sågade roade jag och barnbarnen oss i pulkbacken.. Härligt när andra jobbar:)
När massakern var klar var det dock jag som fick roa mig med städandet. Traven med okluven ved växte ganska ordentligt. Ser fram emot många sköna brasor i vinter.

lördag 2 mars 2013

Vart tog våren vägen?

Efter en vecka med flera fina vårdagar slog vintern till igen. Redan igår fick vi en liten påminnelse med isande kall nordlig vind. Idag vräker snön ned och vinden ruskar om huset. Tänder brasorna och drömmer om sommarens grönska...