tisdag 26 februari 2013

En gång äppelodlare....

Så var då sportlovet avklarat. En dimmig mulen vecka som inte riktigt lockade till uteliv. Satsade på en skidtur per dag samt skidVM i soffan... Nu när man är åter på jobb så strålar solen från en blå molnfri himmel.. Efter dagens jobb kunde jag inte hålla mig utan det blev ett pass bland äppelträden. När vårvintersolen skiner och det är lite skarsnö kvar måste man ut och såga lite. Drygt 20 år som äppelodlare har satt sina spår. Att odlingen numera bara är ca 10 träd i stället för 500 gör inte vårnöjet mindre.
Ett av träden fick bli dagens pass.

tisdag 19 februari 2013

Omplantering av blommor del 2...

Här kommer bilden

Omplantering av blommor

Dags för lite vårbruk igen. Sått årets tomater och jätteverbenor. Sedan fick jag hjälp av minsta hjälpredan Vira att plantera om mina krukväxter. Den lilla entusiastiska floristen grävde glatt i jordlådan. Det var väl inte riktigt all jord som hamnade där farmor hade tänkt... Men när blommorna var färdigplanterade blev huset städat av bara farten. Så nu kan jag njuta av nyplanterade och nedklippta blommor samt ett nystädat hus..


Skickat från min iPhone

fredag 8 februari 2013

Nu har vårbruket startat

Ute vräker snön ned men inne i brasvärmen är det lite vår. Tidigare i veckan inventerade minsta hjälpredan Elvira och jag fröförrådet. Idag var det så dags för årets första frön att hamna i jorden. Sår i pluggboxar som får kickstarta på det varma badrumsgolvet. Chili, paprika och kronärtskockor hamnade i box nr 1. Lockade lite att peta med några tomatfrön men de får vänta ännu någon vecka...

måndag 4 februari 2013

Slut på muskalaset..

Förra veckan upptäckte jag att en glad mus/ råtta hittat mina kvarvarande äpplen i källaren. Filippaäpplen håller nästan hela vintern men inte om någon börjar käka på dem. Insåg att det är dags att göra en insats.. Idag åkte sista lådan upp ur källaren och förvandlades till massor av gott äppelmos. Sonens frukostgröt är räddad ett bra tag framåt. Medan äppelgrytan puttrade på spisen passade jag på att börja inventera fröförådet. Det börjar bli dags att peta årets första frön i jorden. Hopp om en ny sommar när snön yr utanför fönstret i februarimörkret.