onsdag 24 februari 2010

Sportlovet startar med vinter, natten till den 22.2 visade den officiella termometern -28. Tyvärr möttes jag också av ett torrlagt hus efter en helg hos föräldrar i Örebro. Vattnet fruset!! Det blev att införskaffa fläkt och de nyinköpta hnkarna för sommarens tomatodlingar fick direkt tjänstgöra som snöhinkar för att förse oss med vatten till proppen i röret försvunnit.Soligt ute idag och härlig skidtur i strålande sol men fortfarande -10 ute. Men inne är det varmt!
Efter att ha gått och tittat på alla nyanlända fröpåsar var det så äntligen dags. Fram med såjord och alla nydiskade krukor. Först ut blir en härlig samling perenner som vill ha en period ute i kylan. Buskpioner, olika liljor, magnolior( buskmagnolian hade grott i den fuktiga sanden som den levererats i!!)Några krukor åker ut direkt medan några krukor får stå inne i värmen och gotta sig några veckor..

Eftersom minnet är kort märks alla krukor med mer eller mindre diskreta lappar och tydliga anvisningar. När såjorden ändå var framme kunde jag inte låta bli att ta en runda via de övervintrande pelargonerna och kapa lite sticklingar.
1 kommentar:

  1. Ta en extra stickling åt mig!! Av mina pelargoner överlevde endast en frostnatten i förrådet =(
    Har du sett att vi numera är bloggrannar?! Välkommen in på maria-marielund.blogspot.com =)

    SvaraRadera